Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Nytt på bloggen

Hur påverkar alkohol träningen?

15:39 - 17 jun, 2019 0 Hälsa Träning

Att alkohol påverkar oss negativt medan träning påverkar oss positivt är nog något som de flesta är medvetna om. Men hur påverkar egentligen alkoholen träningen? Ska man träna när man har druckit? Ger träningen samma effekt om man tar en öl efteråt? Vi besvarar några av de vanligaste frågorna.

Människor skålar med olika drinkar

Alkohol, även i ganska små mängder påverkar kroppen på många olika sätt, vilket kan ge utslag när vi sedan tränar. När vi dricker försämras vår motorik, muskelkraft och reaktionsförmåga. Vi sover också sämre när vi har druckit alkohol, vilket minskar vår återhämtningsförmåga, och risken för vätskebrist ökar med vårt alkoholintag. Ju mer alkohol man dricker desto mer påtagliga blir de negativa effekterna och allra bäst är naturligtvis att avstå från alkoholen helt.

Ge den finaste gåvan – ge blod!

13:26 - 13 jun, 2019 0 Hälsa

Är du blodgivare eller funderar du på att bli det? Fredagen den 14 juni är det Internationella blodgivardagen och ett ypperligt tillfälle att ge blod!

Man ger blod

Internationella blodgivardagen infaller den 14 juni varje år och arrangeras av World Health Organization, WHO. Målet med dagen är att tacka alla frivilliga, obetalda blodgivare och uppmuntra fler människor att bli blodgivare och ambassadörer för blodgivning. Dagen firas också till ära av professor Karl Landsteiner som år 1901 upptäckte AB0-systemet, vår viktigaste blodgruppsindelning, och som 1930 fick Nobelpriset för sin upptäckt.

Olika typer av preventivmedel

14:49 - 17 maj, 2019 0 mvc Gynekolog

Preventivmedel används för att undvika en oönskad graviditet och kommer i många olika former. Här kan du läsa mer om vilka metoder som finns, var du kan få hjälp med preventivmedelsrådgivning och vad som kan påverka ditt val.

Olika typer av preventivmedel

Preventivmedel är ett samlingsnamn för de olika metoder som kan användas för att undvika en oönskad graviditet. Det finns många olika typer av preventivmedel, som till exempel p-piller, kondom, p-stav och kopparspiral. Generellt kan preventivmedel delas in i två grupper: de som innehåller hormoner och de som inte gör det. Det finns många mottagningar där du kan få hjälp med att skaffa eller byta preventivmedel. Du kan till exempel vända dig till en barnmorskemottagning, gynekolog, vårdcentral eller ungdomsmottagning.

Gör fötterna redo för sommarskorna!

10:56 - 10 maj, 2019 0 Fotvård

Det är viktigt att ta hand om sina fötter året om, men många av oss blir nog extra påminda om det när våren kommer och det börjar bli aktuellt att plocka fram sommarskorna ur garderoben. Här ger vi dig tips på vad du kan göra själv för att ta hand om fötterna och när det kan vara dags att boka en tid för fotvård.

Kvinna med sandaler

Det är lätt att glömma bort fotvården under vinterhalvåret, när fötterna göms under lager av tjocka strumpor och vinterskor. Men med våren på intågande är det hög tid att börja tänka på att ta hand om fötterna inför sommarsäsongen.

Ta hand om barnens tänder!

08:56 - 03 maj, 2019 0 tandvård

Innehåll från Krontandläkarna.

Är det dags att gå till tandläkaren med ditt barn? Det kan vara både utmanande och spännande! Tillsammans med Viveca Hansson Gidlund på Krontandläkarna berättar vi mer om barntandvård, varför det är så viktigt med regelbundna tandläkarbesök och vad du som förälder ska tänka på.

Från det att barnet är 3 år är det viktigt att gå till tandläkaren för regelbundna undersökningar. Det hjälper till att upptäcka eventuella problem i tid och hålla tänderna i gott skick. Tandvård i Sverige är kostnadsfritt för alla barn och ungdomar till och med det år man fyller 23 år.